Пченка КАЛЦИО (CALCIO) (50.000 зрна)

Picture of Пченка КАЛЦИО (CALCIO) (50.000 зрна)
Со години гаранција за квалитет! Пченка за зрно и за силажа!

3.800,00 ден

• Долгoвечен хибрид како ретки други хибриди – сведочи неговата репутација како шампион во оваа класа
• Растение со впечатлив буен раст
• Остани супер зелен! – обезбедува максимална оперативна флексибилност

Морфолошки карактеристики:

Висина на растение

Високо

Позиција на клип

Средно високо

Изглед на лисја

Полуисправени, полувертикално нагоре

Тип на зрно

Забовидно

Боја на зрно

Средно јака

Број на редови

18-20

Број на зрна во ред

34-36

Маса на 1000 зрна

350-370 g

Хектолитарска маса

Просечна

Агрономски карактеристики и толерантност на скала од 1-9:

 

Енергија на никнење

8 (одлична)

Испуштање влага (сушење надолу)

6 (добра)

Остани зелен ефект

9 (одлична)

Толерантност кон полегнување

7 (многу добра)

Толерантност кон Helmintosorium

7 (многу добра)

Толерантност кон гнилеж (Fusarium) на клип

7 (многу добра)

Толерантност кон гнилеж (Fusarium) на стебло

7 (многу добра)